- ÚvodPostreky a hnojiváPostreky proti hubovým chorobámFungicídyDynali na ochranu viniča proti hubovým chorobám - 6,5 ml
Dynali na ochranu viniča proti hubovým chorobám - 6,5 ml
Moderný prípravok na ochranu viniča proti múčnatke, čiernej hnilobe a červenej spále viniča. Nosič účinnej látky je na prírodnej báze a bol vyrobený fermentáciou cukru.
Celý popisTovar je na sklade v našom distribučnom centre. Pri platbe kartou alebo na dobierku je ihneď pripravený na okamžitú expedíciu k vám..
Cenník nájdete v sekcii Doprava.
V košíku máte 1 produkt
v celkovej hodnote 1200,00_€
Nakúpte ešte za 300,00_€ a máte dopravu zdarma
Dynali® predstavuje moderný fungicíd aj vďaka unikátnej formulácii, ktorá bola prvýkrát použitá v tomto prípravku. Spoločnosť Syngenta ako prvá priniesla tento typ formulácie aj na Slovensko. Tato nová formulácia neobsahuje žiadne organické rozpúšťadlá ako to poznáme z iných prípravkov. Formulačná prísada, resp. nosič účinnej látky je na prírodnej báze a bol vyrobený fermentáciou cukru. Aj preto ma prípravok Dynali neuveriteľne priaznivý ekotoxikologicky a reziduálny profil s vynikajúcou biodegradáciou.
Výhody a pôsobenie :
- Nový systém v ochrane viniča
- Dve účinné látky s preventívnym aj kuratívnym účinkom
- Úplne nová formulácia s unikátnymi vlastnosťami
- Registrácia proti múčnatke viniča, červenej spále a čiernej hnilobe viniča
K zabráneniu vzniku rezistencie neaplikujte tento prípravok viac ako 2x za vegetačnú sezónu. Interval medzi aplikáciami, minimálne 10 dní. Prípravok aplikujte od rastovej fázy celkom vyvinutej metliny, oddelených kvetov (BBCH 13) až do rastovej fázy začiatku dotýkania sa bobúľ – uzatvárania strapcov (BBCH 77). Dodržujte 21 dňovú ochrannú dobu medzi poslednou aplikáciou a zberom!
Upozornenie : Používajte prípravok na ochranu rastlín bezpečným spôsobom. Pred použitím si vždy prečítajte etiketu a informácie o prípravku.
Spôsob účinku: systémový
6,5 ml = Dávka do 10 l vody na 100 m2
Múčnatka viniča (alebo tiež oidium, latinsky Uncinula necator ) je hubová choroba vínnej révy aj iných rastlín (ovocie, ruže) napadajúca všetky zelené časti rastliny. Ideálne podmienky pre vznik a šírenie múčnatok sú vyššie teploty (24–28 °C) suchu a tiež vyššia vzdušná vlhkosť (70–95 %).
Prvotné príznaky - matné zelenožlté až jemne strieborné škvrny na listoch. Potom sa v mieste škvŕn sa môže objavovať šedobiely, múčnatý povlak, napadnuté miesta na liste postupne hnednú a černajú. Čstejšie sa objavuje na strapcoch, ktoré sú pokryté až šedobielym povlakom, tu môže múčnatka spôsobiť zásadné škody, najčastejšie k tomu dachádza v období medzi kvitnutím a zamäkaním bobúľ; ajdôležitejšie je včasné odhalenie infekcie; hrozno zničené múčnatkou viniča nie je vhodné na konzumáciu ani spracovanie na víno.
Červená spála viniča (škvrny na listoch viniča) - Na listoch bielych odrôd vznikajú žlté škvrny, na listoch modrých odrôd červené.
Postihuje listy, niekedy tiež kvety. Na listoch bielych odrôd vznikajú žlté škvrny, na listoch modrých odrôd červené. Bývajú rôzne usporiadané a sú ohraničené. Postupne sa zväčšujú, smerom od stredu postupne zasychajú. Medzi zaschnutým stredom škvrny a zeleným pletivom zostáva prúžok živého pletiva. V prípade bielych odrôd je zafarbený na žlto, pri modrých odrôd na červeno. Napadnuté listy postupne zasychajú a opadávajú.
Čierna hniloba viniča - Na listoch spôsobuje nepravidelné, či okrúhle škvrny červenohnedej farby (2 - 3 mm) s tmavohnedým okrajom. Škvrny sa neskôr zväčšujú (do 10 mm) a v strede sa ich farba mení na jasnosivú. Dobrým diagnostickým znakom čiernej hniloby sú charakteristicky lemované škvrny s pyknídiami. Vo fenofáze veľkosti hrachu (zriedkavá infekcia): bobule rýchlo po infekcii (1-2dni) hnednú a scvrkávajú sa. V štádiu zamäkania: začiatočné príznaky čiernej hniloby - giňardii sú hnedé okrúhle škvrny na bobuliach. Hnedé škvrny rýchle po napadnutí (2-3 dni) sa prepadávajú, neskôr celé bobule hnednú a scvrkávajú sa.
Obsah balenia | 6,5 ml |