Popis produktu
Klasický keramický kameninový súdok na kapustu 27 l si zamilujete na prvý pohľad. Súdok priam dýcha tradičným a kvalitným slovenským spracovaním, ktoré sa pretavuje do jedinečných a originálnych produktov.
Hlavné výhody:
objem až 27 litrov
slovenský produkt
kvalitné spracovanie a dôraz na detail
Materiál súdka na kapustu
Sud je vyrobený tradičným spôsobom z prírodných materiálov.
Slovenská výroba
Zakúpením tohto výrobku podporíte slovenskú lokálnu výrobu a zároveň si kupujete záruku kvality.
Príbeh sudu - od výroby až po zákazníka
Prečo sú kameninové sudy také špeciálne? Za ich výrobou stojí dlhý a pracný proces, ktorý si vyžaduje pozornosť, dôraz na detaily a nespochybne lásku k samotnej práci.
Ako sa sudy vyrábajú?
Sudy sú vyrábané z čisto prírodného ílu bez žiadnych prímesí. Zmes tvorí íl, hlina a keramický piesok.
Zmes sa vymieša v prípravni ílu a takto pripravená sa vsádza do sadrovej formy. Na keramickom kruhu sa súdky zatáčajú pomocou šablóny do požadovaného tvaru.
Súdky sa vyrábajú vo formách z dvoch častí, ktoré sa pri zatáčaní na hrnčiarskom kruhu zlepia. Následne sa oretušujú, opracujú, oglazujú a vložia do pece.
Vypaľovanie sudov sa deje až pri 1350 °C
Sudy sa vypaľujú v peciach, kde je každý jeden kus vkladaný ručne. Výpal sudov sa deje pri 1350 stupňoch. Túto teplotu dosahujú pece v priebehu 18 hodín.
Pec sa zapáli večer o šiestej a končí sa vypaľovať okolo obeda aj to však závisí od poveternostných podmienok. Pec sa po výpale chladí najbližšie tri či štyri dni na 60 stupňov, čo je prijateľná teplota.
Objem | 27 l
|
Farba | hnedá
|
Výška | 49 cm
|
Priemer | 32 cm
|
Hmotnosť | 14 kg
|
Pôvod produktu | slovenský výrobca |